Yeni sezon öncesi yaptığı flaş transferlerle dikkatleri üzerine çeken Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, şampiyonluk hasretine son verebilmek için bugün sahaya iniyor. Kulüp Başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulunun, Trabzonspor'un 24 yıldır süren şampiyonluk özlemine son vermek için oluşturduğu yeni Trabzonspor, bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde 2008-2009 sezonunun ilk çalışmasını gerçekleştirecek. Teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde yapılacak olan çalışma saat 19.00'da başlayacak. Yapılacak olan antrenman öncesi teknik direktör Ersun Yanal saat 16.00'da basın mensuplarının karşısına geçerek yapılan transferleri ve gelecek sezonla ilgili yapılan planlamalar hakkında bilgi vererek soruları yanıtlayacak. Yanal'ın basın toplantısının ardından yönetim kurulu, teknik heyet, futbolcular ve basın mensuplarının da katılacağı bir barbekü partisi düzenlenecek. Daha sonra yönetim kurulu ve basın mensupları saat 19.00'da başlayacak olan sezonun ilk çalışmasını izleyecek.
Bugün yapılacak olan çalışmaya izinli olan kaleciler Tolga Zengin, Tony Sylva ve Song katılmayacak. 7 Temmuz'a kadar Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde çalışmalarını sürdürecek olan bordo-mavili ekip 8 Temmuz'da Bolu'nun Gerede ilçesine giderek hazırlıklarını burada sürdürecek. Gerede kampının ardından Trabzon'a dönecek olan Trabzonspor, 27 Temmuz'da 3. etap kampı için Almanya'ya gidecek ve burada hazırlık maçları yapacak. 16 gün Almanya'da kalacak olan Trabzonspor, 13 Ağustos Çarşamba günü Trabzon'a dönecek.