anasayfa
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
anasayfa

Faruk Karadeniz

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Emre Güngör konuştu

YazarMesaj
faruk_fk
Admin

Emre Güngör  konuştu Empty
MesajKonu: Emre Güngör konuştu   Emre Güngör  konuştu Icon_minitimeÇarş. Tem. 02, 2008 4:55 pm

Galatasaray'ın milli futbolcusu Emre Güngör, uzun yıllar üst düzey futbol oynamak ve milli takım formasını giymek istediğini söyledi.
Emre Güngör, Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'nin Temmuz ayı sayısında yer alan röportajında, ilk başta Avrupa Futbol Şampiyonası için milli takım kadrosunda yer almadığı, daha sonra kadroya dahil edildiğinin hatırlatılması üzerine, şöyle dedi:
''Dürüst olmak gerekirse, sezon içinde sergilediğim performansla ilk açıklanan kadroda yer alacağımı düşünüyordum. Ama Fatih hocanın kararına saygılıydım ve hiçbir zaman (Beni neden çağırmadı?) diye de düşünmedim. Düşünceler ve planlar çok çabuk değişmiş oldu. İlk başta hayal kırıklığı yaşadım tabii. Kim istemez ki Avrupa Şampiyonası'nda forma giymeyi? Sonra bana kapı açıldı ve inanılmaz mutlu oldum. Sonuçta benim içim temizdi. Her şeyde bir hayır vardır diye düşündüm ve yine sevinen kişi ben oldum. Fatih hocaya da beni milli takım kadrosuna layık gördüğü için teşekkür ederim.''
Çek Cumhuriyeti maçında şanssızlık yaşadığını ve sakatlandığını kaydeden Emre, ''Bir oyuncu için en büyük şanssızlıklardan birisini yaşadım. Ancak bu tip sakatlıkların da futbolun bir parçası olduğunu biliyorum. Henüz 24 yaşındayım ve önümde futbol oynayacağım uzun yıllar var. Gelecekte de milli takımın bir parçası olmak ve bu tip büyük turnuvalarda oynamak istiyorum'' dedi.
-''FENERBAHÇE DE İSTEMİŞTİ''-
Ankaragücü'ne transfer olduğunda 16 yaşında olduğunu, o zaman Fenerbahçe PAF Takımı, Gençlerbirliği ve Ankaragücü'nden teklif aldığını hatırlatan Emre, ''Yaşıma göre yüksek bir bonservis bedelim vardı ve Ankaragücü bu bedeli ödemeyi kabul etti. Fenerbahçe'nin altyapısındaki oyuncuların A takıma çıkma şanslarının az oluşu da bu kararı almamda etkili oldu diyebilirim'' diye konuştu.
Emre, Ankaragücü'ndeki ilk yıllarında Beşiktaş'tan bir teklif aldığını da belirterek, ''Daha sonrasında Trabzonspor her sezon ısrarla benimle ilgilendi ama bir türlü transfer gerçekleşmedi. Galatasaray'ın da önceden başarısız bir girişimi olmuştu. Kısmet bu sezonaymış. Zaten transferlerin gerçekleşmemesi kulübümün beni bırakmak istememesinden kaynaklanıyordu. Ancak, Galatasaray'ın son teklifinde başkanla görüşüp takımdan ayrılmak istediğimi özellikle belirttim'' ifadelerini kullandı.
-''GALATASARAY'DAKİ TEMPO BENİ ZORLADI''-
Galatasaray'da takıma adapte olmakta zorlanıp zorlanmadığının ve rekabetin kendisini nasıl etkilediğinin sorulması üzerine Emre, şunları söyledi:
''Galatasaray'a gelmeden önce düzenli olarak ilk on birde oynamanın kolay olmayacağını biliyordum. Song, Afrika Uluslar Kupası'na gidince yerine oynayacak kişi olarak Bouzid, Feldkamp'ın kafasındaki öncelikli tercihti. Ona birkaç maç şans tanıdı. Bu aşamada benim de kendimi gösterip fırsat elde etmem gerekiyordu. Bouzid denendikten sonra hoca bana şans verdi ve ben de bunu en iyi şekilde kullandım diye düşünüyorum. Sonrasında Song döndü; takıma girdi ama Feldkamp daha formda görmüş olacak ki ilk on birde beni oyuna sürdü. Benim zorlanmam sadece tempo konusunda oldu. Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Kupası derken üç kulvarda mücadele etmemiz gerekiyordu ve bu benim Ankaragücü'nde alışmadığım bir durumdu.''
-''ŞAMPİYONLUKTA HERKESİN EMEĞİ VAR''-
Kazandıkları şampiyonlukta herkesin emeği olduğunu vurgulayan Emre, şöyle devam etti:
''Feldkamp'ın da var, Cevat Hocanın da. Cevat Hoca zaten Feldkamp görev başındayken bizim kondisyonerimizdi. Sakatlarla yakından ilgilenirdi. Onu bütün takım çok seviyordu ve takımın başına getirilişi bütün oyuncuları mutlu etti. Maçlardan önce bizimle yaptığı konuşmalar etkili oldu. Takımı şampiyonluğa götüren en önemli etkene gelince, bence Galatasaray takımının ruhunda şampiyonluk duygusu var. Bu herkesin içine işlemiş. Başarılı ellerde bu duygu ortaya çıkartılmış oldu.''
Galatasaray'ın eski futbolcusu Bülent Korkmaz'ın kendisi için ''Veliahdım'' ifadesini kullandığının belirtilmesi üzerine Emre, ''Bülent Korkmaz Galatasaray'da uzun yıllar oynamış, kulübün efsane oyuncularından bir tanesi. Galatasaray'dan başka hiçbir takımda oynamamış sembol bir futbolcu. Ben de onun gibi kulübe hizmet edip başarılı olmak isterim'' dedi.

02.07.2008
http://farukkaradeniz.benimforum.org

Emre Güngör konuştu
1 sayfadaki 1 sayfası